GGotowanie
Mięso Taco z indyka w wolnowarze 5 składników
19 października 2021
Jeden z największych wniosków z mojej ostatniej ankiety przeprowadzonej wśród czytelników (jeśli jeszcze jej nie wypełniłeś, odwiedź stronę!): Chcesz przepisów na kolację, które są łatwe, zdrowe i szybkie. Ten przepis na wolno gotowane mięso taco z indyka jest WSZYSTKIM z powyższych.
To pochodzi z Michelle Dudash, Cordon Bleu-certified szef kuchni, zarejestrowany dietetyk, i autor czystego odżywiania dla zapracowanych rodzin. Właśnie uruchomiła program online o nazwie Clean Eating Cooking School, który zawiera miesięczne plany posiłków, przepisy, tygodniowe listy zakupów, tutoriale wideo i mnóstwo zasobów, które nie tylko ułatwią gotowanie, ale także sprawią, że staniesz się lepszym, bardziej pewnym siebie kucharzem. Obejmuje ona śniadania, obiady, kolacje, przekąski, desery i rozrywkę.
Michelle dała mi spojrzenie na jeden z miesięcznych planów, a moja natychmiastowa reakcja była następująca: To wygląda niesamowicie - i moja rodzina zjadłaby wszystko z tego! Szczególnie podobało mi się to Wolnowarowe Mięso Taco z Indyka. Wrzuć pięć składników do wolnowaru, a następnie przygotuj różne dodatki i gotowe. Jest to również doskonały posiłek, który można podwoić i zamrozić na później.
Wolnowar Mięso Taco z Indyka
Plon: 8 Prep Time: 5 minut Czas gotowania: 4 godziny Total Time: 4 godziny 5 minut
Włóż pięć składników do wolnowaru, a następnie przygotuj różne dodatki i gotowe. Jest to również idealne danie, które można podwoić i zamrozić na później.
Składniki
- 1 funt chudego mielonego indyka
- 1/2 6-uncjowej puszki pasty pomidorowej
- 1 mała cebula, pokrojona w kostkę 1/4 cala (około filiżanki)
- 2 łyżki stołowe sosu sojowego o obniżonej zawartości sodu, w razie potrzeby użyj GF
- 1 łyżka stołowa + 1 łyżeczka mieszanki przypraw meksykańskich
- 1/4 łyżeczki soli i pieprzu
Instrukcje
- Połącz wszystkie składniki w wolnowarze.
- Gotować przez 4-5 dni na najniższym poziomie.
- Podawać w tortillach z ulubionymi dodatkami,
Komentarze